Grattis Hammarby!

Uppsala bjöd på snöoväder men det hindrade inte Hammarby från att ta hem SM-guld i bandy. Ett stort grattis till Hammarby och det efterlängtade guldet!

Några av oss var på plats i Uppsala – bland annat Ted Mattsson, projektchef för Stockholmsarenan.

Hur var matchen och stämningen på Studenternas IP i Uppsala?

- Stämningen var magnifik med fullsatta läktare och klackar som sjöng matchen igenom. Matchen var dock bedrövlig då det ymniga snöovädret eliminerade alla möjligheter att spela bandy. Trots att ett flertal traktorer och ismaskiner kämpade med att få bort all snö från isen, och extra periodpaus, så var det ändå drivor när spelet drog igång. Stundtals så bestod matchen endast av utkast fram och tillbaks mellan målvakterna. Det var svårt att se något i snöyran och det måste ha varit väldigt svårt för spelarna. Stundtals var det minst fyra bollar på planen något som upptäcktes långt efter att de kastats in på planen.

Jag såg inslag från matchen på nyheterna och publiken liknade ett gäng snögubbar som hejade på i matchen. Hur var det att stå där i ovädret?

- Det var kul att umgås med kompisarna men ovädret och brist på väderskydd gjorde att det inte var så behagligt. Blötsnön och vindarna gjorde att man blev klädd av ett istäcke som sedan smälte så att man blev genomvåt. Men jag kan tänka mig att kameramän och personer med andra funktioner hade det värre.

Har du några egna reflektioner över den svenska bandyn generellt?

- Att genomföra Sveriges tredje största idrottsevenemang under dessa förhållanden är helt ovärdigt. Det är osportsligt och slumpmässigt. Domaren kan inte se linjerna osv. För en SM-final måste villkoren vara mycket bättre. Skydd mot väder och vind måste garanteras både för spelare och åskådare. Gårdagens folkfest blev inte fullt så bra när inte alla som köpt biljett kom in på läktarna samt att många gick efter halva matchen pga de dåliga väderförhållandena. För att inte försämra bandyns ställning som en stor angelägenhet i Sverige så måste villkoren bli bättre och matcherna spelas i hallar och arenor där det sportsliga avgör samt där åskådarna kan ta del av besökarservice i samma nivå som andra konkurrerande sporter och evenemang.

Firade du med Hammarby när de vann SM-guld?

- Ja det blev en och annan skål efter matchen. Det var verkligen Bajens tur att vinna nu efter ett antal förlorade finaler. Vädret hindrade som sagt allt tekniskt spel men viljan att vinna var starkare hos Bajen och det var det som avgjorde.

Dela och njut:
 • Print
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Live
 • Twitter
 • email


4 Kommentarer

 1. Snickaren | 2010-03-22 | 17:12

  Vädret gjorde det hela väldigt svårt att se något. Och spelarna måste haft ett helvete. Men bandy har alltid spelats utomhus och vädret kan vi aldrig göra något åt. Synd att det måste byggas hallar. Det blir inte samma stämning alls. Jag antar att Stockholmsarenan kommer satsa på att få finalerna. Jag vet inte vad jag tycker om det. Som den snickare jag är så spikar jag hellre upp mig på ett kors och lider under 90 minuter än att stå i nån form av bekväm hall eller arena.

 2. Kalle K | 2010-03-23 | 01:08

  Ni har redan att ni inte bryr er om Bajen, varför fortsätter ni med detta publikfrieri? Patetiskt. Avgå Alla.

 3. Linda | 2010-03-29 | 18:38

  Att stå som publik på finalen var ett helvete! Men vad gör man inte för sitt lag? Jo, man står där och fryser men längtar förtivlat in i värmen! Jag vill att det ska vara folkfest när Hammarby är i final, men den festen kom av sig i takt med att snön smälte innanför kragen. Kan Edsbyn ha en innearena för bandy så ska inte Hammarby vara sämre! Man vill väl göra allt för att det ska bli så bra matcher som möjligt oavsett vilken sport det handlar om????

 4. Thomas | 2010-04-06 | 22:09

  Snöfall stänger Stadion för fotboll så lyder rubriken i en artikel på sport sidan. Artikel i DN: http://korta.nu/dnsport i söndags 4/4.

  Det här är bra med med en inglasad arena, eller tak över huvudet är bra för att slippa stå ute och frysa eller få en match inställd pga snöfall tex. Jag kan inte förstå all denna negativitet som av fans tillhörande Hammarby. Varför all denna negativitet. Har läst igenom flera kommentarer där flertalet består av fy fan ni sviker oss. Hammarby fans kan ni då lova att ni drar den publik som behövs?

  Jag skulle personligen vilja se en arena där Hammarby kommer att kunna fylla en stor arena så det bär sig rent ekonomiskt året runt.

Svara