Stockholmsarenan för en dag

Jag är en elev från Fria Gymnasieskolan i Haninge som praktiserar på WSP Management den här veckan. WSP Management är ett konsultföretag som bland annat arbetar med projektledning på Stockholmsarenan och jag ska se hur de arbetar och vad det är för företag. När jag fick den här praktikplatsen hade jag inga förväntningar utan jag hoppades mest på att det skulle bli bra. Jag var lite orolig över hur jag skulle kunna se hur ett helt företag fungerar under bara en vecka. Under de här dagarna jag varit på WSP har jag lärt mig många bra och intressanta saker som jag kommer att bära med mig till mitt framtida jobb.

Jag fick en kontaktperson på WSP Management som ordnade ett schema och där stod de att jag under onsdagen skulle besöka Stockholmsarenan. Jag trodde att den här dagen skulle bli speciell, men inte så speciell som den blev. Den började väldigt snabbt.

Jag mötte upp SGA Fastigheters projektkoordinator Lena Skogsberg vid kontoret. Vi skulle åka SkyView och fota arenabygget. Det var riktigt nervöst, jag är väldigt rädd för höjder. Jag försökte att ta det lugnt och tänka på annat under tiden vi åkte upp. Vädret var med oss och det bidrog till en riktigt fin utsikt från toppen av Ericsson Globe. När vi stannade däruppe kändes det riktigt bra. Jag kände mig inte rädd eller osäker, utan jag kände mig trygg och lycklig över att jag vågade kliva in i den. Jag kom över en del av min rädsla så nu ska jag nog våga lite mer.

Efter det så var det dags att besöka arenan för ett uppdrag jag fått. Jag skulle intervjua några arbetare till Stockholmsarenans interntidning.
Jag fick träffa två byggledare som guidade mig runt på arbetsplatsen. Jag fick en stor genomgång på hur man arbetar på en sådan här stor plats och vad alla arbetare gör för något. Jag fick gå runt på arenan och se hur det ser ut och fick då förklarat hur det kommer att se ut på ett ungefärligt sätt då det är färdigställt. Jag fick också lära mig att man alltid ska titta upp då man går ut från en dörröppning. Det kan vara så att någon annan byggare arbetar ovanför och då måste man vara extra försiktig och kanske till och med ta en annan väg.

Jag fick även chansen att gå upp till Stockholmsarenans tak och se hur taket kommer att ligga och även se utsikten över arenan. Det jobbiga med att vara upp vid taket var höjden. Då vi skulle ta hissen ner var den upptagen och då började den jobbiga resan ner via trappor. Mina enda tankar jag hade under den tiden var, håller de här trapporna och är det över snart? När vi började närma oss nästa våning släppte rädslan och jag slutade skaka. Det var en skön känsla att gå från livrädd till helt lugn. Nu i efterhand så skulle jag kunna göra om det bara för att komma över rädslan.

En oväntad sak var att jag fick göra ett blogginlägg om min praktik. Det finns så många snälla och rara människor på den här arbetsplatsen som också förvånar mig. Jag blir inte bemött som en jobbig tonåring som bara är i vägen utan jag blir bemött på positiva sätt. Det får mig att känna mig säker när jag är på kontoret och även byggplatsen.

Jag hade aldrig kunnat förvänta mig att jag skulle få chansen att göra så många roliga saker på en dag! Den här dagen kommer vara en stor del av min redovisning när jag kommer tillbaka till skolan. Jag hade aldrig kunnat drömma om att jag skulle få åka SkyView som praktikant, utan jag hade mer tänkt att de är något man sparar lite pengar till för att göra någon gång i framtiden. Den här chansen jag har fått har gett mig så mycket. Jag har förmodligen haft en riktigt bra dag jämfört med vad mina klasskompisar har fått.

Jag har fått vara med om massor av spännande upplevelser och jag har fått se nya yrken som verkar vara intressanta. Jag skulle inte tacka nej till att få jobba på SGA Fastigheter, eller på WSP Management. Jag gillar som sagt alla människor som vart runt mig den här dagen, de har verkligen bemött mig på ett fantastiskt sätt. Den här dagen kommer jag sent att glömma, tack till alla som arbetar med Stockholmsarenan!

Dela och njut:
 • Print
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Live
 • Twitter
 • email


3 Kommentarer

 1. mormor | 2011-10-27 | 14:55

  Hej!
  Tänk om alla elever under sin praktikvecka fick uppleva något så spännande och intressant som Emma har fått göra. Jag kan riktigt känna och glad och nöjd hon är. Ni har förberett praktikdagen på ett föredömligt sätt som enligt Emma kommer att följa med henne i framtida jobb.
  Det är bara att gratulera!
  Tack säger mormor!

 2. Magister Fredo | 2011-11-07 | 14:01

  Vilken dag! Roligt Emma att du fick en så intressant YO-plats och blivit så väl mottagen på WSP och SGA. Jag ser fram emot din rapport från veckan =p

 3. Emma Svedman | 2011-11-17 | 22:25

  Hej!
  Jag vill bara tack ännu än gång för den underbara dagen hos er!
  Jag kan fortfarande inte beskriva hur bra dagen blev.
  Nu när jag är tillbaka i skolbänken så känner jag en saknad till er!!
  Jag hoppas att vi ses igen, hälsa till alla från mig!
  Kram Emma

Svara