Tele2 Arena är byggd för upplevelser på nära håll. Och då menar vi inte bara det – trots sin storlek – intima arenarummet. Stockholmarnas nya arena är även optimalt placerad för att kunna nås från stadens alla hörn på ett förträffligt sätt.
Vi rekommenderar att du reser kollektivt  (I arenaområdet finns inte mindre än sex tunnelbanestationer och ca 40 bussförbindelser) eller på cykel (500 cykelparkeringar finns från start, ytterligare 500 kommer). Väldigt många kommer dessutom  ha promenadavstånd till upplevelserna. Ska vi kalla det Tele2 Arenas närhetsprincip?

Hela Hollywoods älsklingshammarbyare raggar fans till Tele2 Arena med Kentas gamla klassiker. I talkshowen ”Popcorn with Peter Travis” ger Alexander Skarsgård ett smakprov på hur det kommer går till när hammarbyfansen taggar till inför matchstart på Tele2 Arena söder om Stockholm. Med inlevelse och passion delger Skarsgård de Amerikanska fansen ”just idag är jag stark” och lovar också den mycket imponerade Peter Travis en grön-vit outfit och ett besök på Arenan för att heja på sitt Bajen.

Klicka här för att se inslaget.

____________________________________
Blogginlägget skrivet av
Louise Tiderman, SGA Fastigheter

Välkommen till Fem i Tolv

Hösten 2013 slår portarna äntligen upp till Stockholms nya spännande nöjescentrum. Tolv Stockholm erbjuder 12000 kvm underhållning, smakupplevelser och nöjen under ett och samma tak. Denna ”nöjesgalleria utan shopping” byggs i gatuplanet av Tele2arena, för alla som vill förlänga festligheterna i samband med ett evenemang. Men givetvis också för alla som vill uppleva något nytt när det inte är något evenemang i området. Oleary’s sportbar med pingis, bowling, minigolf samt en egen läktare för att se bortamatcher samt Printz korvrestaurang är två exempel på de unika upplevelser som väntar i Tolv Stockholm.

Ni som är mer nyfikna på vad som kommer skapas i arenaområdet och inte vill missa ett av årets största nöjeshöjdpunker, är varmt välkomna att kika in i Paviljongen under Hockey VM 2013, 3-19 maj. Under dessa festligheter passar vi på att ge ett smakprov på Tolv Stockholm – vi kallar det Fem i Tolv. Kom förbi och spela en pingismatch. Vi delar ut ballonger till barnen och ni kan mingla med våra kunniga informationsvärdar som gärna berättar mer om vad tolv Stockholm har att erbjuda.

Premiärfeber

Det är måndag morgon och Hammarby hade igår den allra sista premiärmatchen på Söderstadion. Jag var där tillsammans med många andra, precis som jag var på AIK:s och Djurgårdens hemmapremiärer.
Vid alla tre tillfällena slås man av känslorna i luften. Det är förväntan, ångest, glädje och kärlek som sprids mellan likasinnade i supporterleden. Äntligen är det dags igen!

Först ut var AIK och man kan inte annat än imponeras av folktillströmningen. Drygt 43.000 är en fantastisk siffra och supportrarna gjorde sitt för att hålla stämningen. Själv satt jag nära klacken och upplevde inte det många andra refererade till – att ljudet drunknade i den väldiga arenan. Man kan diskutera akustiken men måste också inse att det är självklart att ju fler åskådare desto större klack behövs för att göra ett stort avtryck.

För Djurgårdens del präglades förstås premiären av läktarskandalen och den avbrutna matchen. Jag kan inte annat än tycka synd om DIF som just slår på stora trumman för projektet Djurgårdsandan som man jobbat med i flera år. Alla de som jobbat intensivt med detta och framförallt premiären, med ett Tifo som gav oss ett hav runt hela Stadion med blåa flaggor, är värda betydligt mer än en avbruten match. Tänk att några personer som inte kan hantera sin frustration skall förstöra för 10000 andra som får gå hem utan att uppleva det man kommit dit för.

Hammarby och Söderstadion är som ler och långhalm, som Piff och Puff eller som Pigge och Gnidde. Intimt förknippade som ett gammalt kärt par och vi måste alla jobba tillsammans för att den fantastiska stämningen från arenan skall följa med in i Tele2 Arena. Hammarbys Tifo måste jag hålla som det bästa av de tre stora Stockholmslagens. ”Platsen i mitt hjärta” över hela Norra Långsidan vittnar om så mycket känsla och kärlek och tillsammans med alla gröna hjärte-plakat som fyllde läktarna var detta ett fantastiskt exempel på positiv läktarkultur och en hyllning till den kära gamla (slitna) Söderstadion. Skönt med en motvikt till de senaste dagarnas medierapportering om den mörkare sidan av supporterkulturen.

Nu är serierna igång. Trots det väntar ytterligare två stora premiärer – Hammarby och Djurgårdens första matcher på Tele2 Arena. Lita på att det blir stora fester även då. Supportrarna lär göra sitt. Nu hoppas jag bara att lagen sportsligt presterar bättre än vad man gjort hittills. Jag har sagt det förut – Stockholmslagen har ett fantastiskt tillfälle i år (med nya arenor) att rycka åt sig initiativ i fotbollssverige. Men då krävs det förstås att man levererar på plan också.


Patrik Tengwall
Stockholm Globe Arenas

———————————————————

Patrik Tengwall, Arena Manager för Tele2 Arena, arbetar för evenemangsbolaget Stockholm Globe Arenas (SGA), som är det bolag som ska driva evenemangsverksamheten även i Tele2 Arena som .

Säsongsbiljetter fotboll

Idag, lördagen 26 januari kl. 09.30, släpper Hammarby Fotboll sina säsongsbiljetter till allmänheten. Hammarby som öppnade försäljningen för sina säsongare 12 januari har hittills sålt över 5500 säsongsbiljetter.
Djurgården fotboll släppte sina biljetter till tidigare säsongare 28 nov och sålde på en halv dag 3000 biljetter. Säsongarna hade då möjlighet att köpa upp till sex biljetter var. På sex dagar hade totalt 3700 biljetter sålts. Den 10 december släpptes biljetterna fritt för alla att köpa. Nu är Djurgårdens säsongsbiljettförsäljning uppe i 5300 biljetter vilket är samma antal säsongsbiljetter som klubben sålde totalt 2012.