Tack för oss!

Med tvÄ dagar kvar till premiÀrveckan pÄ Tele2 Arena har det blivit dags att tacka för oss.
FrÄn och med imorgon lÀmnar vi byggdokumentationen bakom oss och blickar framÄt med en lansering av en ny hemsida. Som en del i detta avslutas bloggen Arenarummet.
Vi som skrivit vill tacka vÄra trogna lÀsare och önskar er alla en trevlig sommar med mÄnga hÀrliga arenaupplevelser! Vi ses pÄ Tele2 Arena!

Lena, Emelie, Helena och John

PĂ„minnelse om sommar

Idag bjöd Kosmo MiljötjÀnst AB som Àr en av underentreprenörerna till Tele2 Arena in arenaprojektets medarbetare till grillfest. En uppskattad tillstÀllning sÄhÀr en fredag i juli.

För mÄnga, om inte sÀga de flesta, av anstÀllda inom projektet att fÀrdigstÀlla Tele2Arena ser sommarledigheten inte ut som den brukar. FÀrdigstÀllandet Àr inom rÀckhÄll men hÀnderna Àr fulla.

Dagens grillfest gjorde sommaren pÄmind. Blandade anstÀllda frÄn bÄde kontor och bygge samlades i ett hörn av slakthusomrÄdet och Ät grillspett, med olika typer av gott tilltugg.


Fotbollar delades ut av byggherren SGA Fastigheter som tack till de som Àr med och bygger arenan. PÄ dem stÄr: Jag var med och skapade Tele2 Arena.

GĂ€stbloggare:
Linnea Tiderman

Tele2 Arenas byggproduktion Àr igÄng

Polisen har nu sökt igenom Tele2 Arena. Inga farliga föremÄl har hittats och Polisen bedömer att det inte föreligger nÄgon hotbild mot arenan. Byggarbetsplatsen öppnade som vanligt pÄ mÄndag morgon kl 06:30.

Detta har hÀnt
PÄ eftermiddagen torsdagen den 27 juni hittades en bomb utanför byggarbetsplatsen pÄ Tele2 Arenas vÀstra sida. Med stöd av polislagens § 23, spÀrrade Polisen av omrÄdet runt arenan och ett planerat testarrangemang stÀlldes in. Byggarbetsplatsen har sedan dess varit stÀngd.

Polisens ÄtgÀrder och bedömning
Sedan i torsdags har Polisen i Stockholm arbetat intensivt med att utreda hÀndelsen, analysera eventuell hotbild och sÄ fort som möjligt genomsöka alla omrÄden och ytor i och runt arenan. Detta gjordes för att sÀkerstÀlla att det inte det inte skulle föreligga nÄgon risk för de som arbetar i eller omkring Tele2 Arena.

Konsekvenser för arenans fÀrdigstÀllande
Det Àr Ànnu för tidigt att sÀga vad produktionsuppehÄllet ger för konsekvenser. En utredning kring detta pÄgÄr.

Tele2 Arena – stockholmarnas arena

Tele2 Arena Ă€r stockholmarnas arena. Hit Ă€r alla vĂ€lkomna, hĂ€r Ă€r alla delaktiga – det Ă€r en plats för fest och glĂ€dje. Arenan ska vara en mötesplats för stadens invĂ„nare och besökare. HĂ€r kommer evenemang inom idrott, nöje och kultur att arrangeras och dela pĂ„ utrymmet pĂ„ lika villkor.

Stockholms Stad har byggt Tele2 Arena, Stockholm Globe Arenas driver verksamheten och har ett antal olika hyresgÀster, för olika typer av evenemang. TvÄ av hyresgÀsterna Àr DjurgÄrden och Hammarby som bÀgge kommer att ha Tele2 Arena som hemmaplan.

I samband med en rutinsökning i gÄr upptÀcktes ett misstÀnkt föremÄl strax utanför arenan av Tele2 Arenas sÀkerhetspersonal. Polis tillkallades och det kunde senare konstateras att det rörde sig om en skarpladdad bomb. Det testevent som skulle genomföras under kvÀllen stÀlldes in. Brottsrubriceringen Àr nu förberedelse till mord.

Vi vill vara mycket tydliga med att vi inte accepterar nÄgra former av hot eller vÄld och att vi givetvis har ett stort ansvar för att stÀvja en sÄdan utveckling. Vi har ingen förstÄelse för dem som av olika anledningar vill förhindra verksamheten vid arenan. Vi kommer att arbeta tillsammans för att uppnÄ vÄrt gemensamma mÄl, att Tele2 Arena Àr alla stockholmares arena. Vi Àr ocksÄ helt eniga om hur vi gÄr vidare.

‱ Verksamheten fortsĂ€tter som planerat. Vi undersöker möjligheterna att genomföra de inplanerade testeventen.

‱ Den testmatch som stĂ€lldes in kommer att genomföras i den mĂ„n det Ă€r tidsmĂ€ssigt möjligt.

‱ Den första fotbollsmatchen kommer att spelas som planerat 20 juli.

‱ SĂ€kerheten fortsĂ€tter att vara mycket god och högt prioriterad, vi tillĂ€mpar en sĂ€kerhetsstandard som ligger över svensk nivĂ„. Det gĂ€ller samtliga evenemang pĂ„ arenan. Alla stockholmare ska kĂ€nna sig vĂ€lkomna till och trygga i Tele2 Arena.

Tele2 Arena Àr en viktig pusselbit för evenemangsomrÄdet och början pÄ ett helt nytt kapitel för Stockholm. Vi Àr helt överens om hur vi tillsammans ska göra detta till alla stockholmares arena.

Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarrÄd
Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas
Kent Hertzell, ordförande Hammarby Fotboll
Lars-Erik Sjöberg, t.f. ordförande DjurgÄrden Fotboll

Kontakt: Johan Seidefors, Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas. Johan.seidefors@globearenas.se & 070 791 22 000

Inbjudan till presstrÀff

Stockholm Globe Arenas, Stockholms Stad, DjurgÄrden och Hammarby kallar till gemensam presstrÀff idag klockan 14.00 i Annexet, Globentorget Entré 3.
Med anledning av gÄrdagens hÀndelser kallar Stockholm Globe Arenas, Stockholms Stad, DjurgÄrden och Hammarby till presstrÀff idag klockan 14.00 för att uttrycka samsyn kring det intrÀffade och komma med ett gemensamt uttalande. Deltar gör Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas, Madeleine Sjöstedt, Kultur- och FastighetsborgarrÄd i Stockholm, Lars-Erik Sjöberg, tf. Ordförande DjurgÄrden Fotboll och Kent Hertzell, Ordförande Hammarby Fotboll.
NÀrvarande finns ocksÄ Stockholm Globe Arenas sÀkerhetschef Michael Englund
Efter ett gemensamt uttalande finns möjlighet att stÀlla frÄgor.

Kontaktperson:
Johan Seidefors, Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas. Johan.seidefors@globearenas.se & 070 791 22 000