Se Stockholmsarenans primärbalkslyft

Primärbalkslyftet som genomfördes vid byggandet av Stockholmsarenan skedde natten mellan den 14-15 september och utfördes av det norsk-belgiska företaget Sarens. Projektingenjör Erling Ystgård på Sarens var projektledare för lyftet, ett företag där det vanliga jobbet just är det ovanliga. Läs nedan hans egna svar om Sarens i allmänhet och balklyftet i synnerhet. I slutet av detta inlägg finns även en länk till en film som visar själva lyftet.

Foto: Sören Andersson

Erling Ystgård överser primärbalkslyftet. Foto: Sören Andersson

Vilka är Sarens?
Sarens er et internasjonalt ledende selskap innen tunge og/eller vanskelige løft og transporter.

Vilka typ av lyft utför ni vanligtvis?
Vi utfører alle mulige typer løft og transporter. Fra enkle kranløft til kompliserte løfte og transportoperasjoner. Vi har mange jobber innen off-shore industrien. Da er det gjerne installasjon av store moduler, men også mye anner. Innen sivilbransjen har vi installasjon av broer, vindmøller og mye annet. Det vanlige i Sarens, er at det er uvanlige jobber. Det er alltid nye og spennende utfordringer.

Hur ser ni på Stockholmsarenans primärbalkslyft?
For vår del er ikke dette løftet så spesielt, men innen byggebransjen er dette et stort løft. Til sammenligning har vi utført løft med samme type løftesystem som har vært 8-9 ganger tyngere enn dette.

Vad sysslar ni med under lyftet? Vilka uppgifter har alla?
Under selve løfter er det lite som skjer. Mesteparten av tiden går med på å følge med at alt går som planlagt. Vi pleier å si at en kjedelig løfteoperasjon, er en vellykket løfteopeasjon!

Hur gick lyftet vid byggandet av Stockholmsarenan? Uppstod några problem?
Løftet gikk bra! Det ble utført i henhold til plan og vi hadde ingen store uforutsette hendelser.

Finns det någon erfarenhet från detta lyft som ni kommer ta med er till lyftet av den andra primärbalken?
Man må alltid evaluere enhver operasjon og ta med seg erfaringene inn i fremtidige jobber. Også på denne jobben er det ting vi må lære av og ta med oss videre.

Erling och hans team kommer i vinter se till så att Stockholmsarenans andra primärbalk kommer på plats. Lyftet av den första primärbalken kan ni se om ni klickar här.

Dela och njut:
  • Print
  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Live
  • Twitter
  • email


0 Kommentarer

Svara