Omvandlingen pågår!

Dagens Globen City inte är så kul som det skulle kunna vara efter att evenemangen avslutats. Det finns inte så många alternativ för att behålla sin upprymdhet och att dra vidare efter att ljuset tänts i arenan…och barerna har stängts.
Men det som är så kul är att nu händer det, vi ritar om kartan! Det rör på sig på många håll i området SkyView är klar och har blivit en stor succé och nu när Stockholmsarenan förverkligas så skapas en massa nya möjligheter att umgås och ha kul i Globen City, både innan och efter evenemangen, men även dagar som inte sammanfaller med evenemang. I Stockholmsarenan så byggs flera stora restauranger och lounger med möjlighet att ha en nattklubb, flera barer, fastfood-butiker och kiosker. I gatuplan byggs dessutom ett flertal stora restauranger och klubbar som kommer ha öppet alla dagar i veckan oavsett om evenemang pågår. Dessa kommer att bli ett bra tillskott inte minst då den kommande utvecklingen av nuvarande slakthusområdet sker.

Tänk dig en heldag i Globen City… Du kliver av tunnelbanan med familjen på eftermiddagen. Vårsolen skiner över den nyligen upprustade perrongen. Du säger adjö till frugan och barnen som sätter av mot Ericsson Globe för att se ett nytt efterlängtat evenemang, middag och besök i det nya museet. Själv knallar du fram till en av restaurangerna i gatuplanet vid Stockholmsarenan, i högtalarna utanför restaurangerna hörs musiken från ditt favoritband som senare på kvällen ska spela i den utsålda arenan. Du kliver in i den nybyggda och fräscha restaurangen, kompisarna är redan där och stämningen är hög. Ni slår er ner i sofforna vid biljardborden och får snabbt menyn i handen från den trevliga servitrisen. Ni tar något att äta och dricka från den till evenemanget anpassade menyn. Efter att maten sjunkit så meddelar personalen att våra bowlingbanor är redo och att våra kalla öl står uppställda. Efter tredje raka striken så hörs ett muller från restaurangens scen, det är introt som inleder coverbandets set med dina favoritlåtar från bandet ni snart ska se. Detta gör att det blir svårt med koncentrationen på bowlingen. Du hamnar i rännan då du sjunger med för livligt i refrängen men räddar upp situationen med nästa klot- spare! Efter bowlingen är det dags att ta sig till platserna i arenan. Ni går fram till hissen och åker upp till evenemangsvärden som hälsar välkommen och scannar av biljetterna. I foajén gör ni ett kort stopp för en öl i rockbaren. Strax hör ni publikens jubel bli enormt och ni förstår att det är dags. Ni sveper det sista och skyndar er in. Platserna är perfekta, ljudet är enormt och showen är fantastisk. Efter andra omgången extranummer tänds ljuset och ni lunkar med ett leende vidare ner till nattklubben som ligger bredvid den restaurang ni hängde på före spelningen. Ikväll är en speciell kväll för bandet kommer att göra en intim klubbspelning för ett par hundra lyckliga åskådare, ytterligare ett minne för livet att få se dessa giganter på bara några meters avstånd, och kanske få säga några smånervösa meningar till sångaren i baren efteråt…

Det finns onekligen en enorm potential i detta spännande område. Globen City- den ”arenastad” med arenor, shopping och hotell som färdigställdes 1989 går nu in i ett nytt tidevarv. En utveckling i form av nybyggnation samt utveckling av befintliga delar kommer att göra området mycket tilldragande. Själv hoppas jag på att få uppleva tex en härlig musikfestival där alla arenor nyttjas och en fotbollsturnering med inbjudna internationella topplag och ett VM-guld i ishockey och …

Ted Mattsson

Projektchef

———————————————————

Ted Mattsson är anställd på SGA Fastigheter och arbetar som projektchef i Stockholmsarenans beställarorganisation

Dela och njut:
 • Print
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Live
 • Twitter
 • email


44 Kommentarer

 1. Hugo | 2011-01-10 | 11:14

  Seriöst så äcklas jag mer av bilden som målas upp. Varför ska varenda projekt målas upp på detta vis?
  Vare sig det handlar om nya arenor, gallerior eller Spårväg City så är det denna plastiga atmosfär som målas upp.
  Ne ge mig betong, mörker och Söderstadion.

 2. Lena | 2011-01-10 | 12:31

  Hej Hugo.

  Söderstadion är en älskad arena. Även av många som arbetar med Stockholmsarenan. Samtidigt måste utvecklingen av området gå framåt. ”Det var bättre förr” är ett välkänt uttryck som inte står sig i längden. Förhoppningsvis kan Stockholmsarenan i framtiden göra ett positivt intryck även på dig. Det är mycket betong i den med ;)

 3. Hugo | 2011-01-10 | 13:57

  Ja vi kan väl enas om att området har potential men varför måste man överexploatera området så till den milda grad som beskrivs ovan? Det är ju rent vidrigt faktiskt.
  Varför inte bygga vidare på charmen och mystiken som finns i Hovet och Söderstadion?
  Redan när Globen byggdes var det ju en enorm felprioritering, varför fortsätta på samma spår (shopping, hotell och ett jäkla ”the mall”-tänk)? Varför inte testa något nytt istället för att chansa på samma gamla tråkiga grej som testats sen 80-talets slut och aldrig funkat?

 4. Kalle | 2011-01-10 | 17:36

  Jag håller med Hugo. Bilden som målas upp är skrämmande. Jag kan, på fullt allvar, inte tro att NÅGON gillar den dynga som målas upp. Överexploaterat, sterilt och motbjudande.

  Arenstaden 2.0 eller vad ni vill kalla den är dömd att misslyckas om ni tror på denna vision. Jag vet att varken jag eller mina vänner skulle ha valt att spendera tid på det ni beskriver.

  Vad utgör ert underlag i beslutsfattningsprocessen? Jag trodde det var norm att man vände sig till de som faktiskt frekvent besöker t.ex. fotbollsmatcher eller konserter i området om man inte vet vad man vill uppnå.

  Snälla rädda oss från detta öde och låt oss hånle mot det liknande projektet i grannstaden Solna.

 5. Södra Station | 2011-01-11 | 09:48

  Det var inte bättre förr men det är sämre nu.

 6. Lena | 2011-01-11 | 10:38

  Hej Hugo och Kalle.

  Tack för era åsikter. Och tack för dina visdomsord Södra Station :)
  Självklart finns det ingenting som faller alla i smaken. Utvecklingen av Stockholmsarenan och Globen City är en del av en större helhet. Jag tycker personligen att planerna med utvecklingen av t ex Slakthusområdet, som ska göra en idag inte så tillgänglig plats betydlig mer tillgänglig, är ett nytänk som kan tillföra området någonting och ge oss alla en del i ett gammalt kulturarv som jag tror många människor inte ens vet existerar. Här möter verkligen det småskaliga det lite mer storskaliga.

  Det som efterfrågas av bl.a. konsertbesökare och fotbollsfans är aktiviteter före och efter evenemanget. En efterfrågan som området idag inte riktig kan bemöta. För övrigt är fördelarna med en arena där fotboll kan spelas året runt stora för fotbollen i sig. Nu får Sverige chansen att stå sig i konkurrensen världen över då möjligheten att spela inte bara sträcker sig över den varmare delen av året. Vi får i och med antalet platser i Stockholmsarenan chansen att ta hit fler stora artister som tidigare valt att hålla sina konserter på andra orter som ex. Göteborg då Sveriges huvudstad inte haft resurserna att ta emot besökarna.

  Vad många människor kanske inte tänker på är att varje evenemang som drar besökare till Stockholm genererar stora pengar till staden. Varje år genererar våra befintliga arenor ca 1,5 miljard i turismomsättning och vi räknar med att när Stockholmsarenan står klar ska detta medföra ytterligare 700 miljoner. Pengar som spenderades på hotell, restaurangbesök och shopping.

 7. HFB | 2011-01-12 | 09:30

  Kommer det finnas popcorn till försäljning? Sockervadd?
  Det vore extra kul om det kommer finnas bergodalbanor i och i kring detta köpcentrum, typ som man har i Tokyo.
  Detta är så spännanade och kul. Jag blir alldeles galen av spänning och förväntan.
  Det vore kul om man kunde arrangera hästhoppning, skidskytte och kanske en New Kids On The Blockkonsert samtidigt i anslutning till en Bajenmatch så att olika publik och intressen får blandas och dela erfarenheter. Alla tillsammans typ. Hand i hand, och sedan kan vi alla tillsammans gå och shoppa och bowla tillsammans!

 8. IJustSay | 2011-01-12 | 09:40

  Till grin-bajen > Passar inte Stockholmsarenan (som ni(!) själva lobbat för) så kan ni alltid dela arena med Difs damfotbollssektion på Kristineberg, eller så får ni bryta er in på Byggmax, ta med alla plankor ni kan få tag på och bygga träläktare på Kärrtorps IP.

  Angående själva projektet i sig kan man fråga sig hur kalkylerna är tänkta att gå ihop. Stockholmsarenans kostnad är beräknad till 2.7 Mdr kr inkl mark. Detta ger ett pris per stol på 90000 kr. I åtanke ska man då ha följande:

  Experter på området i Europa beräknar att en arena, för att kunna vara lönsam, ej ska kosta mer än max 30 000 kr/stol. På en vanlig fotbollsarena spelar man på underlag som är naturgräs, något som i sin tur kostar än mer att underhålla än plast som är tänkt på Stockholmsarenan. Att säga att skattebetalarna i Stockholmsstad INTE skulle belastas känns som en direkt fabel.

  Till detta kommer utökad konkurrens från arenabygget i Solna, samt att nästan samtliga andra evenemangsarenor finns kvar i staden, plus att östermalmskärringarna ska försöka sig på att bygga en arena. Var kommer evenemangen ifrån? Nog för att AEG är stora på evenemang, men när man knappt får snurr på globearenas idag, vad är det som säger att det blir bättre med ytterligare en megaanläggning? Någon måste betala för att ta sig dit, och att tro att Madonna et al kommer dit varje vecka, och att folk har råd att dega 4-800 kr var gång känns föga troligt. Detta projekt är lika jävla illa som luftslottet i Solna.

 9. Pelle | 2011-01-12 | 10:51

  Vad i helvete det där ser ju ut som Las Vegas! Kan ni inte skrota nyonen? Kan ni inte skrota den överdrivna belysningen? Kan ni inte skrota det kapitalistiska tänket? Var fan är kärleken liksom?!?
  Sluta förstöra min vackra gamla stad!

 10. Sten | 2011-01-12 | 11:35

  Kan bara säga att jag får en dålig känsla av dessa nygamla tankebanor. Har vi inte lärt oss något från Globen? Arenan som ett par enstaka gånger per år får hålla i hockeymatcher då lagen föredrar att spela på gamla hovet, trots Globens betydligt större utbud för att förverkliga helmysiga evengemang och jippon.
  Kom ner på jorden för att se vad vi verkligen vill ha.

 11. Glöm inte! | 2011-01-12 | 12:49

  Jag tackar nej till att de fantastiska upplevelserna att käka på nybyggda och fräscha Texas longhorn som spelar min favoritmusik och avstår gärna barnvagnshallen med välkyld öl, för totalt neka att dricka en 80kroners bärs på hardrock café innan
  jag blir rånad av nån artist med resten av packet. NEJ TACK! Det finns tillräckligt med bekväma miljöer som serverar det jag vill ha till hutlösa priser. Men det finns inget annat som söderstadion och allt som hör till det.

 12. K.U.K.E.N | 2011-01-12 | 15:03

  Tror inte ett dugg på denna vision, Rodamco som åtog sig att bygga gallerian i anslutning till Solnas nya arena har ju fått kalla fötter och vill dra sig ur det projektet å då pratar vi om en av de största spelarna inom denna gebit. Detta kommer bara bli ännu en själlös galleria för bönder i likhet med Torp på västkusten. Vem fan vill gå å shoppa efter att man druckit ett gäng bira med boysen efter matchen?! Inte jag..

 13. ropp | 2011-01-12 | 18:39

  Fy fan! får en klump i magen när jag läser detta.
  Låter som en jävla happy meal reklam, vilket fiasko det kommer bli. Dags att starta en insamling för att bygga ut zinken med 10 000 xtra platser..

 14. vemfantrorduattduär? | 2011-01-12 | 20:19

  När Globen INTE går runt, och man ska bygga TVÅ stycken till stora arenor i stockholmsområdet (Nationalarenan & Stockholmsarenan) + Globen, när inte Globen går +, förklara hur det ska gå till och jag är för.

 15. Fürsth | 2011-01-13 | 01:00

  HFB, haha!

  Det här är vansinne med risk för att låta som en bakåsträvande gråsosse. Får svindel och blir gråtfärdig när jag ser bilden.

  På plussidan ser området kravallvänligt ut. Mycket neonglas som kan krossas och så kan man plundra ”spännande” butiker som H&M, Din Sko, Lindex, Stadium och all annan skit som finns i varenda tragiska galleria i hela landet.

  Två år kvar på Söderstadion sen det här, fy fan!

 16. BAJSTORSK | 2011-01-13 | 13:07

  Ted, Ted, Käre gamle Ted. Är du möjligtvis bekant med boken ”Du sköna nya värld” av Aldous Huxley? Det scenario du målar upp här ovan är som taget ur boken. En mardrömsvision skapad för prozactuggande tomma medelklassmänniskor som desperat försöker fylla hålet inom sig själva med hjälp av ”upplevelser”.

  Har du någonsin upplevt något äkta, Ted?

  Har du någonsin upplevt Söderstadion en sen höstkväll, när doften av nyligen avbrända bengaler hänger kvar i den kyliga höstluften?

  Har du upplevt känslan av att med ett par öl innanför västen, skrika ut din kärlek till ditt lag tillsammans med 10 000 bröder och systrar?

  Efter att ha läst din vision ovan om vad en perfekt dag är, så tror jag att vi alla vet svaret på den frågan…

 17. Lena | 2011-01-13 | 13:22

  Det märks att det här är ett ämne som engagerar. När det gäller visionen och de visionsbilder som visas upp så är det just visioner. Arenatorgets innehåll och utformning finns det tankar kring. Dock är de visionsbilder som visas upp inte en exakt avbild av verkligheten.

 18. harrrry | 2011-01-13 | 14:02

  Ted sluta skriva i någon jävla Lenas namn, sen skrota hela denhär skitidén du märker att ingen vill ha någon cirkus runt Söderstadion.

 19. berra | 2011-01-13 | 18:59

  Det sorgliga är med alla stora evenemangscentrum eller galleria eller vad man vill kalla det. Så är alla exakt lika dana, samma butiks jättar, samma typ av resturanger, orimliga priser på mat och dryck, samma samma allting. Har man vart i en har man vart i alla!
  En annan fråga när jag kommer till den nya konsumera arenan med min fläskiga jeep införd cowboy hatt , kan ni inte slå upp en drive in bio som slungar iväg bacon hammburgare rätt genom bilfönstret, allt detta med tonerna från mitt favoritband.

 20. berra | 2011-01-13 | 19:03

  Det sorgliga är med alla stora evenemangscentrum eller galleria eller vad man vill kalla det. Så är alla exakt lika dana, samma butiks jättar, samma typ av resturanger, orimliga priser på mat och dryck, samma samma allting. Har man vart i en har man vart i alla!
  En annan fråga när jag kommer till den nya konsumera arenan med min fläskiga jeep införd cowboy hatt , kan ni inte slå upp en drive in bio som slungar iväg bacon hamburgare rätt genom bilfönstret, allt detta med tonerna från mitt favoritband.

 21. Greger | 2011-01-14 | 01:59

  Det går inflation i gallerior nuförtiden. Fortsätter denna utveckling är det bara en tidsfråga innan vi kommer att se en massa övergivna gallerior i framtiden.

  Det känns som att ni stirrat er blint på hur det ser ut i USA. Sverige är inte USA och jag är ytterst tveksam till att denna vision skulle gå hem här. Kanske borde ni rikta blicken mot hur det ser ut i Europa istället?

  Sen undra man ju om inte den nuvarande gallerian i globen är tillräcklig? Det är väl inte direkt den mest välbesökta gallerian trotts att den är fräsch och har bra utbud.

 22. Helena | 2011-01-14 | 10:35

  Hallå där ute,

  Har förstått att det råder lite oklarheter kring den utveckling som vi på SGA Fastigheter ansvarar för.

  Därför tänkte jag först berätta lite om ägarförhållandena i området för att ge en bild av områdets ägarstruktur och rollfördelning.

  Globen Shopping – ägs av The Carlyle Group. Vi har därför ingen rådighet över köpcentrets utveckling och för den delen dess innehåll.

  Quality hotel Globe – ägs inte heller av SGA Fastigheter. Hotellet och utvecklingen av hotellverksamheten styrs av ett bolag som heter Home Properties.

  SGA Fastigheter – äger och utvecklar arenorna i Globen City och utvecklar alltså även Stockholmsarenan.

  Det vi på SGA Fastigheter däremot kan styra över är utvecklingen i våra arenor och utvecklingen på de torgytor som vi förfogar över. Vi är dock ingen köpcentrumutvecklare, så mer av KappAhl, Lindex, H&M står inte vi för.

  Som sagt visionsbilder som visas är bara visionsbilder. En utveckling av området måste ske på ett genomtänkt vis och självklart i förhållande till vad marknaden efterfrågar och vårt lands kultur.

  Vad tror ni behövs för att området ska bli mer attraktivt att vistas i, både före och efter evenemang? Att området har en stor potential och kan bli mer trivsamt tror jag inte att jag är ensam om att tycka…

  Än en gång tack för ert engagemang!

  Helena Karlsson Ågren, kommunikationschef SGA Fastigheter

 23. HFB | 2011-01-14 | 11:32

  En FOTBOLLSarena. Några pubar. That’s it.

  Hammarby Mot Zinkensdamm.

 24. OTH | 2011-01-14 | 13:57

  Fråga: Vad tror ni behövs för att området ska bli mer attraktivt att vistas i?

  Svar: Det behövs inget för att göra området ”mer” attraktivt. Förutom möjligen att Bajen har ett starkare lag. Skall det vara så svårt att fatta? Om inte Bajen lirar åker jag och många med mig inte till globenområdet. Förutom möjligen till myspuben Backstreet.
  Det enda som skulle göra området ”mer” attraktivt kommer Ni ändå aldrig att tillgodose.
  Dvs. tokbillig bärs i riktiga pintglas, serverad av storbystade rakade brudar, endast iklädda högklackat och grön-vita stay-ups.

  ”Nya” Söderstadion skulle bli Hammarby IF nya arena. Tyvärr luktade det för mycket pengar om projektet och då kom hyenaflocken sättandes. Ni vann, igen. Men räkna med att hitta en ny kundkrets att fylla skiten med. När stämningen/dynamiken försvinner från ”nya” Söderstadion lär det bli öde värre. Publicera fler sjuka krönikor/visioner som den ovan och det lär vara tomt redan till invigningsdags!

  Och nej, Ni kommer aldrig kunna ersätta dagens Bajenpublik med en ny. Svensk fotboll håller inte den klassen.

  Köpcentrum med glassig profil och dyra ”brandsbutiker” plus ”foodcourts” går det 13 på dussinet. Ointressant, överetablerat och själlöst. Precis som Mammon!

  Rant over! Nu skall jag upp på sociala och sen ner på systemet!!

 25. Greger | 2011-01-14 | 23:36

  Vill börja med att berömma dig för att du tar dig tiden att svara på inläggen!

  När det gäller området kan jag absolut hålla med om att det är tråkigt. Men problemet är ju att ingen människa vistas där när det inte är något evenemang. Jag menar hur långt är det till närmsta bostadshus? Oavsett vad man bygger kommer det alltid att vara ohyggligt mycket trevligare att åka två stationer längre och hänga inne på söder.

  Förstår att ni ser nya möjligheter i och med den nya arenan. Men få inge storhetsvansinne! Plantera lite träd, lägg nån gräsmatta kanske räcker för att förhöja trivseln på t.ex. arenatorget. Nu har ju dessutom parken där arenan ska ligga försvunnit.

 26. Le ola le | 2011-01-15 | 01:49

  Skrämmande. Snacka om att döda ett varumärke. Inbaxade utbildade lantisar som inte fattar ett smack.
  R.I.P.

 27. Arantes | 2011-01-18 | 13:40

  Som sagt var, två säsonger fotboll kvar alltså, sen får det bli bandy och Zinken för hela pengen.

 28. 77:an | 2011-01-18 | 14:32

  Om nu utvecklingen ”måste” framåt bestämt, varför är det hela tiden med ett så otroligt, historielöst och enkelspårigt sätt man utvecklar?

  Den historik och tradition som finns och som bygger all idrott som den ser ut idag måste väl vara värt att vårda? Utan den blir allt identitetslös och, som Hugo skriver, plastigt.

  Vi har till exempel EN arena i Sverige som det spelats VM-fotboll på. EN arena som ÄR vår nationalarena. EN arena som Pelé har sprungit runt på men hur vårdar vi det? Sälj och riv skiten så bygger vi en ny och fräsch som till och med har en galleria! Hoppsan! Unikt! WOW!

  Titta på lag som Manchester United som VÅRDAR sin historik men som även UTVECKLAR. Ok?

 29. Anna | 2011-01-18 | 16:00

  Vad händer med frugan sedan? Går hon hem och lagar porterstek och stryker dina skjortor?

 30. Evert | 2011-01-18 | 16:12

  Låter som en trevlig dag för killen. Själv kommer jag aldrig sätta min fot i ett sådant sönderkommersialliserat område. Det kommer var dålig mat, dålig musik och dålig atmosfär som passar svennebananfamiljer från Säffle.

 31. Bust | 2011-01-18 | 17:23

  Vilken mardröm som målas upp i denna text…
  Kommer aldrig sätta min fot där igen om detta blir verklighet.

 32. Markus | 2011-01-18 | 17:46

  Det här är bara för sorgligt. Vet knappt om jag ska skratta eller gråta åt bajen. Men som stockholmare lider jag verkligen. De drivande krafterna i det här kan bara inte vara något annat än inflyttade bönder.

 33. Big Dap | 2011-01-18 | 19:24

  Haha, det här var bland det sorgligaste jag har läst…

  Jag är inte bajare men jag tycker synd om er som får sitta på skrytbygget istället för en fin intim fotbollsarena med själ.

  Ted Mattsson skulle lika gärna kunna heta Sara Trus och få det här publicerad i vilken skitnödig dagstidning som helst. Det är ingen som vill ha det här. Ha det så kult på restaurangen.

 34. moe | 2011-01-18 | 22:44

  Ted Mattsson, för fan! Du är ju inte riktigt klok i hur du skriver en trovärdig text. Sen ska man inte för det glömma hur visionen ser ut rent fysiskt. Saken är den att jag förstår att det, av texten att dömma, måste vara du som har med någon liten grisfinger i spelet hur det ska se ut.

 35. Gustav | 2011-01-20 | 00:26

  Det är en tragisk vision ni målar upp. Sloganen generera mera och urholka en fin plats där minnen byggts upp är hemskt.

  Ska minnet nu vara att man minns när man åt på foodcourten, köpte en ny t-shirt för 750 spänn och sen såg en match i förbifarten?

  Usch, ni får mig att må illa..

 36. Maria | 2011-01-23 | 11:55

  Jag tycker att bilden som målas upp låter hemsk. När ni utvecklar ett projekt av den här omfattningen hoppas jag att ni allvarligt funderat över målgruppen för verksamheten. Jag kan nog med stor säkerhet säga att åtminstone de allra flesta Bajen-fans är ointresserade av det ni menar att det nya området kommer att erbjuda. Det verkar totalt själlöst. Galleriatrenden i Stockholm är en bubbla, har ni inte förstått det? Butiker hit och restauranger dit, fattar ni att det finns andra värden än de som kommer av att konsumera. Äkta upplevelser och känslor skapas på andra vis. Det gör mig både ledsen och upprörd att Söderstadion ska rivas, och när det här är alternativet. Gör om, gör rätt. I grund och botten skyller jag dock det här kommande fiaskot på borgarna i Stockholm. Det är ju dem som drivit på det här.

 37. Denny | 2011-01-24 | 13:25

  Men herregud vilket hemsk bild som jag ser framför mig. Om detta är visionerna för nya Globenområdet så vet iaf jag att jag aldrig kommer sätta mig fot där. Plast, plast och åter plast. Grattis, ni gräver eran egen grav. Vakna!

 38. 08 | 2011-01-27 | 00:17

  En skapelse värdigt bajen, äpplet, staden och AEG. Skyll er själva dumskallar.

 39. Stråke | 2011-02-07 | 14:20

  Det är skrämmande och djupt tragiskt att en projektchef för ett av de viktigaste projekten i Stockholm får ha så taskig koll.

  Från hjärtat mår jag illa när jag läser om visionerna som målas upp. Det är bowling, biljard, shopping och konsumtion som står i fokus när man skall finansiera projektet. De engagerade sportentusiasterna och skattebetalarna som betalar arenan och projektchefens lön behandlas som sälar på cirkus. Det är synd att Stockholm skall behöva gå igenom den här resan en gång till.

  Det verkar som ni totalt missat det DIF hockey gått igenom? DIF levde under 90-talet med samma typ av visionärer som Ted Mattsson och har fått betala ett högt pris för det. Stora delar av de engagerade supportrarna försvann och gjorde hockeyn på Globen färglös, ointressant och ekonomiskt svag. Det har tagit många år att vända detta och nu är man tillbaka på en vettig nivå där man samarbetar med supportrarna. Supportrar som engagerar sig i sin klubb och med glädje stödjer klubben ekonomiskt och känslomässigt. Bara pga kärlek till klubben och sporten. Inget annat och helt utan krav på att bli matade med bowling, melodifestivaler och coverband. DIF har lärt sig läxan och det viktigaste man gjorde på 00-talet var att slänga Ted Mattsson kopiorna och Globen på soptippen.

  Nu vill man göra samma sak en gång till fast med en ny arena och Bajen som gödkalv. Sorry Bajen, det kommer inte bli något bra för er.

  Please Ted Mattsson kan du lova att du håller dina visioner långt långt borta från arenaprojektet som finns på Östermalm! Det pågår någonting annat där och vi vill inte att du befläckar våra visioner med dina.

 40. viwil | 2011-02-08 | 20:02

  Varför skulle man vilja spela bowling och biljard precis innan man kollar på fotboll? Ni lär säkert ta sjuka överpriset för allt också. Och nåt jävla neonljus vill jag verkligen inte se. Om ni spelar musik i samband med varje litet avbrott som i hockey kommer det bli kravaller.

  Det du beskriver kan man jämföra med en kvinna. Jag vill inte ha en tjej som är söndersminkad och har vidrig stora silikon-pattar. Lär er var gränsen går. Vi vill ha en fräsch geniun arena. That’s it.

 41. Undrar | 2011-02-08 | 22:28

  Kommer det finnas tepanyakihällar?

 42. Kristoffer | 2011-02-10 | 01:31

  Wow, är det här ett skämt? Vem är mannen i gummikläder mitt i bilden?

 43. Says nothing to me about my life | 2011-02-14 | 00:27

  Vi lever i en marknadsdiktatur och att såna här visioner lyfts fram är inget konstigt, det är enligt min mening de neoliberala krafternas skyldighet att tänka i dessa banor. Ett mantra. För dessa okunniga människor är ordet utveckling synonymt med kommersiella ytor, i det här fallet utformade på de mest odynamiska och själlösa sätt. Det borde skapas platser för folk att träffas och umgås på utan att behöva konsumera, området kommer då att utvecklas på ett naturligt sätt. Den enda konsumtionen som hör bajen till på matchdag är väl öl, vilket kommer att kosta skjortan. När nöjestemplet står där klart, fyllt med aktiviteter och shopping att roa sig med före och efter match och ”frugan” är bortkopplad från fallet, ja då har vi tagit ett stort stort steg tillbaka i utvecklingen.

  Ska bli intressant att följa utvecklingen, då många av oss bajare är otroligt engagerade i vår klubb. Alltså passion vs. själlöshet…

 44. micke77 | 2011-02-24 | 21:52

  För det första är 77:an som skrivit här ovan inte den 77.a som bl.a gör låtar om johanneshovsområdet. I framtiden tycks det inte kunna bli några kärlekslåtar om t.ex Sthlmsarénan eller området däromkring. Det kommer bara bli totalt hat mot hela skiten, och det känns förjävligt. Jag älskar hela postnr. 121, och det är som att ni dräper en del av mig. //77

Svara