DreamHack och Stockholm Globe Arenas inleder strategiskt samarbete

 

E-sport är en av världens snabbast växande evenemangskategorier. I Europa och Sverige är DreamHack ledande arrangör och har en position som ett världsledande varumärke inom branschen. Nu har Stockholm Globe Arenas (evenemangsbolaget som drivet områdets arenor) och DreamHack slutit ett strategiskt samarbetsavtal som innebär att man vill ta publiksporten till nya höjder och positionera Stockholm som e-sportens huvudstad i Europa.

E-sport är en av världens snabbast växande evenemangskategorier. Runt omkring i världen avgörs de stora mästerskapen framför storpublik både online och på arenor. I Europa och Sverige är DreamHack ledande arrangör och har en position som ett världsledande varumärke inom branschen. Nu har Stockholm Globe Arenas och DreamHack slutit ett strategiskt samarbetsavtal som innebär att man vill ta publiksporten till nya höjder och positionera Stockholm som e-sportens huvudstad i Europa.

- Vi tycker att det är väldigt spännande med alla nya typer av evenemang som vi ser komma med stormfart till arenavärlden. E-sport har redan en stor bas med fans i Sverige och vi tror att Stockholm och våra arenor kan bli ett nav för e-sport framöver. Här i Stockholm finns några av världens ledande företag inom spelutveckling och staden har en stark IT-profil. DreamHack är en fantastisk partner som ligger i framkant inom e-sport och har visat att de vet hur man arrangerar framgångsrika evenemang, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

Första evenemanget äger rum redan 22 april när DreamHack Eizo Open kommer till Annexet. Showen innehåller delar av den absoluta StarCraft-eliten, som kommer att spela om totalt 150 000 kronor samt även om platser i den stora finalen på DreamHack Winter i november. Fler e-sport evenemang av olika karaktär är under planering och målet är att genomföra 2-3 evenemang per år. Internationella spelare och profiler från hela världen ska locka storpublik. Målet är att växla upp för att arrangera Sveriges största e-sport evenemang när Stockholmsarenan öppnar 2013.

- E-sportpubliken växer så det knakar och efterfrågan på renodlade e-sportshower blir större för varje dag som går. Med Globe Arenas som partner får vi på DreamHack en fantastisk plattform att vidareutveckla våra festivaler och e-sporttävlingar. Under 2011 hade vi över 35 000 besökare och 3,8 miljoner unika tittare på våra livesändningar och efterfrågan bara ökar, säger Robert Ohlén, VD DreamHack.

För mer information, vänligen kontakta:
Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel 08-600 93 52
Fredrik Nyström, presskontakt DreamHack, tel 0768-00 1336

Dela och njut:
  • Print
  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Live
  • Twitter
  • email


0 Kommentarer

Svara